Selasa, 29 September 2009

Seronok kea Raya?

Semalam akak dah start kerja...jam teruk giler babas kat taman desa ke federal highway..

Tak boleh amik gamba bateri hp akak kong..tapi korang boleh tengok gambar dalam the Star ari nih....2 jam setengah akak stuck kat highway taman desa tu nak sampai ke Mid Valley..sampai ofis 9.30 hehehe

Dah lah balik kampung ari tu jam..balik KL jam..pegi kerja semalam pun jam..mati hidup balik pun jam..aiyo yoyo

Amacam sumer beraya tahun nih? Seronok?
Akak? Hadoiiiiii very tiring you know...cooking entertaining eating :P very the tired wan..

Ingat boleh dok haraplah anak penakan *anak sedara kata org utara masuk tolong dapur masak...harammm..

Sib baik malam raya tu anak akak yg kecik tolong goreng kacang nak buat kuah kacang..yg sorang lagi tolong pasang langsir dan sapu rumah nenek..kami empat beranak jea yg balik...hasben akak pasang lampu liplap liplap...yg lain sumer balik raya pertama lepas sembahyang raya...ado lak camtu..

Anyway, raya tahun ni akak memang penat sgt. Tapi nak wat camno..tulah adat beraya di rumah mentua...*actually tiap-tiap tahun pun balik umah mentua :(

Akak nak ucapkan "Salam Aidilfitri" untuk semua dan kalau buat open house tu jgn lupa jemputlah akak..*ceh tak malu tul

15 ulasan:

alyyani berkata...

kak, selamat hari raya... tiap2 tahun balik umah mertua? kenapakah? lepas tu akak lak yang paling penat kena masak ye. ish2... yg lain balik melenggang je. mmg tak patut.

jalan jem tak kira masa. tapi jem jd luar biasa bila tiba masa2 tertentu. nak wat cmne. huhu...

mamamin berkata...

assalamualaikum bieza...

lama nye dia menghilang.. sampai tertanye-tanye akak dibuatnye..

Mesti raya sakan ni...

Mekaseh sentiasa sudi menjengah ke blog akak eh bieza... keep in touch!! jgn hilang lama-lama nanti akak rindu ngan celoteh bieza ...

salam lebaran untuk bieza sekeluarga ye..

mamamin berkata...

soal jalan jam nih.. lalalala!!! ikutkan sgt.. kepala pun boleh jam..

dari sunway membawak ke klang..kalau keter boleh terbang.. dah lama akak terbang bieza...

ArissaPutri... Moment in My Life berkata...

selamat hari raya .. tak pe la raya rumah mertua..asalkan kita semua bergembira :)

mama kiter berkata...

salam bieza..lama kita tak sembang..rindu betul..
ye lah semua org sibuk mase bulan ramadhan..

Rumah mertua kat mana? Bila bieza balik kg sendiri?

Ejay berkata...

nape tiap2 tahun blk umah mentua?

akak_bieza berkata...

Selamat Hari Raya Yani,

Dah 15 tahun akak kawin cuma sekali jea hari raya pertama di umah mak akak..selebihnya kat umah mak mentua.

Sebab..hasben akak anak bongsu..huhuhuhu

akak_bieza berkata...

W'salam mamamin,

Cuti raya lah mamamin, tak sempat update..

Insyaallah mamamin, ada kelapangan harus ku terjah blog mu itiew :)

akak_bieza berkata...

Salam ArissPutri,

Dah biasa dah..memang camtu tiap-tiap tahun...cuma suasana jea yg berbeza

Habih bekecah dapo mak montuo den...dio joling jo :P

Dalam tak sihat tu pun...pagi raya dio yang makan berselera tak hengat :P hehehe

akak_bieza berkata...

Salam MaMaKiter,

Yealah..memasing balik bercuti..blog tak update hehehe

Mentua kat Selama, Perak. Saya balik rumah mak kat Behrang hari Khamis..huhuhu sumer dah tak dea tinggal tapai pulut dgn tumpi..jadilah

akak_bieza berkata...

Salam Ejay,

Sebabnya hasben akak anak bongsu. Mak dia dah tua. Ayah mentua dah meninggal. Tinggal sengsorang plak tu. Akak pulak anak sulong. Mak Abah akak consider muda lagi.

Lagi pun dia anak lelaki, katanya syurga dibawah tapak kaki ibu...

Camtulah ceritanyer..

Memang tiap-tiap tahun raya pertama kat rumah mak mentua akak.

Kalau nak lama skit kat umah mak akak paling lama pun malam raya kena gerak balik dah.

reen berkata...

selamat hari raya kak...
alahai...sian akak...
sy pun tahun ni braya umh mntua...tp ikut turn la...
nsib bek biras ad..so,wt smua sama2..
singgh la blog sy..ad lontong ktupat daun pisang&ktupat jantung special..he..

akak_bieza berkata...

Selamat Hari Raya Reen,

Akak dah terjah dah blog hang....mai beriyahi sepinggan :)

@e_da berkata...

selamat hari raya akak... mmg penat kan kalau raya ni.. samola kita.. kalau balik umah mentua kita je la yg balik dulu n paling akhir.. yg lain dtg kejap2 je.. apo la kan.. sabau je la... heheh

Sofia berkata...

Assalamualaikum wbrt :)

Selamat Hari Raya Kak Bieza... Menantu kesayangan nie... Bagus2...