Rabu, 12 Ogos 2009

Mari makan Kurma Berinti










Akak sekarang jadi supplier Kurma okey. Satu kerjaya bersifat sementara yang sangat menarik dan menguntungkan.


Mari mari makan kurma beli dulu baru bleh makan daaa.....murah murah RM 15.00 jea sekotak lebih kurang 36-40 biji berat bersih 300g. Berintikan badam dan apricot kering. Bersalut plastik *memanglah plastik takkan coklat plak..byk lemak

Semalam akak dapat satu artikel yg kata makan kurma boleh menghindar H1N1..Maha Suci Allah..kebetulan akak ada banyak kurma untuk di jual. Apa lagi belasah..lagi pun akak memang suka makan kurma..Alhamdulillah batuk-batuk besar dan berkahak dah jadi batuk-batuk kecik kurang kahak..bley


Tadi selisih dgn satu budak cina akaun department tanya "oits sudah ok kah tak pakai mask" *sebab semalam dia tengok akak cun giler pakai mask huhuhu


Akak senyum dengan selamber kata " sudah ok marrr...seee i makan Kurma..you know Kurma..dates?" geleng tak tau aper itu Kurma...buang masa aku jea


Untuk sesiapa yg tak tau Kurma tu aper ..jom layan gambo yg akak sempat snappy snappy kat office pagi tadik.


Saper nak order boleh order sekarang. Kalau tak nak pun tak per. Penghantaran percuma di kawasan lembah klang dan kajang, outstation tu nanti akak consider kan camner. Patut kea charge delivery fee? Ermmm

6 ulasan:

al-Wann berkata...

wah kak, bisnes nmpk dbulan pose nie..he2..yum2,kurma brinti..msti sedp kn..masyaAllah,klu g2 bykkn mkan kurma laa..klu temph, kne ambil sndri ker?

akak_bieza berkata...

=) Salam wan.

Rezeki Ramadhan setahun sekali. memang sedap wan. tak cukup makan sebijik sebab tak rasa muak, kenyal dan tak begitu manis sgt. sedang-sedang ajer. best ada badam krup krup dan apricot yg masam masam skit. rasa dulu baru tau.

soal rasa lidah tak boleh bohong =)

wan nak tempah berapa? nak dtg sendri amik boleh nak akak antarkan pun boleh. tgk area mana wann berada.

reen berkata...

salam kak..
wahhh..akak jd bsnsswmn ye skunk ni...
kurma brint?..mcm mnarik je..inti ap?
klu dkat nk gak sy try..&beli:D

akak_bieza berkata...

Salam Reen,

Salam Reen,

Alar rezeki bulan Ramdhan. Cari duit raya skit-skit. Daripada tak da buat apa. Akak ni nak buat kek kea, biskut raya kea, menjahit kea, tak pandai..hehehe

Apala jauh sgt Reen. Boleh kalau
Reen nak tak da masalah =)

Mintak tolong kalau Reen nak order at least 5 kotak ke atas. At least boleh cover kos skit. Akak boleh arrange penghantaran. Akak charge RM 5 jea.

Kalau Reen nak bisness sendiri nanti akak boleh ajarkan caranya macamana.

Take care

mamamin berkata...

alahaiii bieza.. comel dan manis nye la dia pakai kaca mata hitam mu..
heee...
mekaseh singgah tinggalkan nota kat blog mama..
bieza kat area mane eh Yang!!!
salam ramadhan al-mubarak..

take care..

akak_bieza berkata...

Salam mamamin,

hehe..manis erk *malulah plak..

Saya tinggal kat area Balakong. Tapi kerja di Damansara Uptown.. pegi balik 70km++ huhu huhu

Salam Ramadhan untuk akak jugak =)

Take care